Over ons

Over Archaeoconchology:

Archaeoconchology is opgericht door Dennis C. Nieweg en richt zich op de uitvoering van museale projecten (als interim-conservator) en archeo(zoo)logische projecten in Nederland en de Caraïben.

Door ons netwerk kunnen we ook derden bij de diverse projecten inschakelen en werken we samen met diverse musea, universiteiten en andere instituten in binnen en buitenland.

Deze projecten bestaan uit:

Museale projecten: Diensten als interim-conservator in de vorm van het maken van tentoonstellingen en het schrijven van tentoonstellingsteksten (A, B en C), projectleiding, schrijven van projectplannen en collectieplannen, ontsluiten van collecties voor onderzoek, inhoudelijke begeleiding onderzoekers collectie, regelen bruiklenen en fysieke inrichting exposities (handling), registratie (o.a. Adlib) en beheer en behoud van collecties. Het schrijven van publicaties voor tentoonstellingen en collectieonderdelen

(Archeo)zoölogisch onderzoek: Het analyseren van zoölogische vondstcomplexen in archeologische/paleontologische/geologische context en het rapporteren en publiceren van dit materiaal, zoals schelp, bot, ivoor, keratine, bewerkt en onbewerkt.

Archeo-/ Ecologisch onderzoek: landschapsreconstructies, verspreiding en voorkomen van soorten, bijvoorbeeld door middel van ostracoden onderzoek, malacologisch onderzoek en andere (in-)vertebraten (zoals insecten), recent en archeologisch. Ook werken wij hierin samen met derden.

Verder verzorgt Archaeoconchology lezingen over diverse natuurhistorische, archeologische en paleontologische onderwerpen.

Voor een uitgebreide C.V. (in het Engels) zie onze LinkedInpagina op https://www.linkedin.com/in/dennis-c-nieweg-22090524/

Download hier onze flyers:

Archaeoconchology archeozoologie

Archaeoconchology musea